"Lumiukko se ulkona tönöttää
                         
ei siltäkään joulu väliin jää.
                         
Jouluyönä se kiitää konsanaan,
                         
luo toisten ukkojen juhlimaan.

                          Tähtien loisteessa alkaa ne sen
                          piirissä tanssin iloisen".


Poikani 17v. sanoi eilen "ettei joulun tuleminen tunnu vielä missään". Pitäisikö minun enemmän siihen vaikuttaa kotihengettärenä? Jouluisia tuoksuja on kyllä kotonamme leijunut jo useana päivänä kun on pipareita ja torttuja leivottu (ja niitä on kyllä jo syötykin että uusi rupeama on pian käsillä). Kynttilöitä polttelen joka päivä olohuoneen pöydällä ja jouluvaloja on viritelty ikkunoihin ja uloskin. Jouluinen musiikkipuoli on jäänyt kyllä aika vähälle. Meillä ei radio ole juurikaan koskaan auki-etupäässä autossa tulee sitä kuunneltua. Joulumusiikkia kyllä löytyy monenmoista kotoa eli varmaan pitää laittaa ämyrit soimaan joulutunnelman virittelemiseksi.
Itse pääsen joulutunnelmaan yleensä aatonaattona kun jouluvalmistelut ovat täydessä käynnissä tai jopa jo loppusuoralla. Kinkun tuoksu kruunaa kaiken mehevällä tuoksullaan.
Kuusi kannetaan tupaan, koristellaan ja alkaa hiljentyminen ja rauhoittuminen pyhien viettoon.
Kuusen tuoksu on aina sellainen asia, joka herkistää kaikki kotona olijat. Sinne ripustellaan joka vuosi muutamia samoja koristeita vuosi toisensa jälkeen mutta kuitenkin joka joulu olen yrittänyt tehdä kuusestamme "tietyn värisen". Joskus se on punainen, joskus sininen ja joskus kultainen. Kuusen alle päätyvät äitini neulomat joulupukki ja-muori.