Lähdettiin tossa yhdeksi yöksi pääkaupunkiin venettä katsomaan ja siinä sivussa sitten vielä sinne tärkeämpään eli Lintsille 8-vuotiaan kanssa. Mutta mitä tapahtui sillä välin kotona on sitten se mainitsemisen arvoinen asia ihan vaan varoitukseksi muille teinien "omistajille". Aina sitä vaan ajattelee että "eihäs se meidän vaan toisten". No ei se meidän poika tällä kertaa ollutkaan vaan olisi pitänyt isännän vahtia toisia kun kerran juhlia järjestää ja ihan ilman lupaa.
Heräsin aamulla hotellista ihan ilman herätystä puolen kahdeksan aikaan ja satuin katsomaan puhelinta ja siellähän oli viesti tuntemattomasta numerosta. Viesti näytti tältä: Onkohan teille mahdollisesti tullut jonkinlainen viemäriongelma kun pojat käy kusella naapurin uima-altaalla! Terveisin se ja se..  Piti kyllä hieraista silmiä ja lukea viesti useampaan kertaan ennenkuin jysähti tajuntaan mitä todellisuudessa on tapahtunut. Kyllä meni unet sillä hetkellä ja päässä alkoi pyöriä jos jonkinmoista ajatusta siitä mitä siellä mahdollisesti on muutakin tapahtunut. No heti en soittanut naapuriin mutta melko pian kuitenkin sillä niin olin utelias tietämään mitä kotona oli tapahtunut. Ja kyllä se totta oli. Hyvin oli naapurin setä ymmärtäväinen nuoria kohtaan mutta tietysti harmissaan kun juuri olivat lähes sata euroa maksavan altaan lapsilleen ostaneet. Ei hän meitä asiasta tietenkään moittinut mutta toivoi  että nuoret laitetaan asia selvittämään.
Seuraava askel oli odottaa soittoa kotoa. Sillä tiesin jo aikaisemmasta kokemuksesta että sellainen tulee. Ja se soitto yleensä koskee sitä että "missä olette ja milloin tulette?" ja sillä nuori haluaa vain tietää että kuinka paljon on aikaa siivota jäljet kotona. En ole häneltä kieltänyt bileitten pitämistä koska kuitenkin sen verran luotan poikaan että pitää asiat järjestyksessä. No hän tietysti soitti. Kyselin siinä sitten tietämättömänä että mitäs oli eilen tehnyt ja vastaus oli että ei mitään mainitsemisen arvoista !? -mutta enpä voinut loppuun sanoa että jutellaan sitten kun tullaan kotiin.
 Koti oli siisti ja paikat järjestyksessä. Pyykit pyöri koneessa ja astiakone oli myös käynnissä ja poika oli mennyt kalaan. Siinä sitten pojalle soitin että missä on.  Sanoin että haluisin jutella johon poika sanoi että kyllä hän tietää mistä. Sanoin että tämä pitää selvittää tänään johon ei ollut suostuvainen mutta suostui kun sanoin että minulla on sitten toiset keinot asia selvittää (hätävalhe!) Poika tuli poikakaverinsa kanssa.
Sitten yllätyin täydellisesti sillä menivät suoraan naapuriin asiaa selvittämään!! Olin tosi ylpeä pojastani. Poika selvitti vielä minulle sen jälkeen että itse asian osaiset(altaaseen ku..eet) menevät pyytämään anteeksi tekosiaan ja pesevät altaan perusteellisesti.

No,en voi muuta kuin yrittää ymmärtää nuorta että kaikki pitää näköjään kantapään kautta oppia ja itse kantaa tekojensa seuraukset. Kyllä tämä kaikki taas pistää luottamuksen kovalle koetukselle sillä viikon päästä hän jää taasen tänne kissavahdiksi kokonaiseksi viikoksi... En tiedä mitä tänne keksin vai "pakotanko" juuri 18-vuotiaaksi tulleen pojan mukaan?